Polévka z červené řepy

2016-04-30

Ingredience

  • 7 menších řep
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana a pažitka k podávání
  • Postup přípravy

    Řepu i brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.

    V pánvi rozehřejeme trochu oleje a necháme na něm cibuli a česnek zesklovatět, poté přidáme nakrájenou řepu a brambory, promícháme, zalijeme vývarem a necháme vařit, dokud vše nezměkne.

    Když je vše měkké, polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme pomocí tyčového mixéru do hladka.

    Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme s kopečkem zakysané smetany a pokrájenou pažitkou.

    TOPlist