Pečené chipsy z červené řepy

2016-04-30

Zdravější a chutnější varianta chipsů – ideální pro mlsání večer u televize :).

Ingredience

  • červená řepa (množství záleží především na čase, který chcete strávit pečením)
  • olivový olej
  • růžová himalájská sůl
  • čerstvý rozmarýn
  • Postup přípravy

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a pokrájíme na tenoučké plátky. Plátky by měly mít stejnou tloušťku, aby se pekly rovnoměrně.

    Nakrájenou řepu dáme do mísy, zakapeme trochou olivového oleje a promísíme, aby byl každý plátek pokrytý vrstvičkou oleje. Na plech položíme pečící papír a na něj rovnoměrně klademe plátky řepy, tak aby se nepřekrývaly. Každý plátek jemně osolíme a můžeme přidat trochu rozmarýnu pro vůni.

    Pečeme asi 20 minut dokud není řepa křupavá a lehce nahnědlá.

    Druh: Tags:
    TOPlist